Om våra öl

I vårt bryggeri är det handkraft på hög nivå. Vi handtappar, korkar och primar.
Alla våra öl är färsköl, det vill säga ofiltrerade och opastöriserade. Vi kallkraschar inte vår öl. Det är när man kyler ner ölet för att få jäst och proteiner att flockas, som ger ett klarar öl.

Vi väljer att inte göra detta dels för att ölet får mer fyllighet och kropp när man som vi sekundär jäser på flaska och dels för att ölet behåller fler näringsämnen.  Att sekundär jäsa på flaska innebär att lite socker tillsätts vid tappning på flaska/fat så att kolsyra utvecklas.  Detta gör vi för att ge större smakupplevelse och en maltig kropp åt ölen.

 

”Öl är beviset på att Gud älskar oss och vill att vi skall vara lyckliga”
-Benajmin Franklin – amerikansk uppfinnare och politiker (1706-1790)

”Öl är en hälsodryck. Den är full av näring”

-Dr Benjamin Rush – amerikansk läkare (1745-1813)

  • Öl innehåller bland annat fosfor, kalium, magnesium, kalcium och jod, och forskare vid Tufts university menar att ölen kan skydda mot benskörhet. Mörk öl är dessutom rikt på fibrer och järn.
  • Humlen i ölen ska, enligt forskaren Vicky Edgson, kunna får kvinnans hormoner i balans och hjälpa mot bland annat klimakteriet och endometrios.
  • Har du hört skönhetsknepet att öl gör håret glansigare? Bland annat Catherine Zeta-Jones använder det som hårinpackning – ett hett tips om du får en skvätt över.

Kommentarer inaktiverade.