Stormen har bedarrat

Angående namnkonflikten inom den nordiska mytologin

Wacken Bryggeriet är ångerfulla för deras agerande då de insett att asatron är större än de anat. Syftet med att namnskydda var/är att skydda sig mot större bryggerier.

Efter återkommande samtal och möten under sommaren har vi kommit överens kring detta. Det innebär att vi på Walhöll Brygghus har en gratis licensiering att brygga vidare på våra namn. Övriga svenska bryggerier som använder namnen kontaktar Gunnar på Walhöll Brygghus så ordnar han med licensieringen.

Det här med licensiering är inte så farligt som det låter. Det här är en formalitet som vi behöver gå igenom på grund av tysk lag.

Fortsättningsvis är det bra om svenska bryggerier trycker på PRV, och motsvarande i andra länder – EUIPO, att namnen från den nordiska mytologin ska finnas på deras listor för skyddande namn såsom många religiösa namn är.

Så vi brygger vidare för fullt 🙂

collectionNY

Kommentarer inaktiverade.